Jándi Tisza-parti Tereptriatlon

Jánd Község Önkormányzata Települési Értéktár Bizottsága 2/2023.(VIII. 02.) határozata a Települési Értéktárba történő felvételről:

  1. A nemzeti érték megnevezése: Jándi Tisza-parti Tereptriatlon
  2. A nemzeti érték szakterületenkénti kategóriák szerinti besorolása: Sport szakterület
  3. A nemzeti érték fellelhetőségének helye:Jánd Község Önkormányzata/ Tisza- parti szabad strand, Jánd
  4. A nemzeti értékkel kapcsolatos információt megjelenítő források listája:
  5. facebook oldal: Jándi Tisza-parti Tereptriatlon
  6. Versenynaptár Magyar Triatlonszövetség
  7. Községi Sportegyesület Jánd
  8. Jánd Község Önkormányzata – Települési Értéktár
  9. Rövid szöveges bemutatás és indoklás az Értéktárba történő felvétel mellett:

 

A 2023-as évben 7. alkalommal kerül megrendezésre ez az esemény. A Jándi Tereptriatlon néhány éve bekerült a Triatlon Szövetség hivatalos verseny naptárába is. A szponzorok támogatásának,  a helyi Önkormányzat és az  önkéntesek kitartó munkájának köszönhetően, egész napos programot tudnak biztosítani a résztvevőknek.

A Jándi tereptriatlon nagyon jó hírnévnek örvend országosan a sportolni, triatlonozni szerető emberek körében. Évről évre az ország minden tájáról érkeznek versenyzők és rendszeresen visszatérnek. Elbűvöli őket a környezet, ahol az esemény zajlik.

A Tisza és a Tisza-part adottságait kihasználva van kijelölve a versenypálya, ami az országban egyedülálló szépségű helyszín. A nyílt vízi úszás miatt egyedülálló sajátosságú hazánk sporteseményei között! Ez a különlegessége és gondos, precíz szervező munka érdemessé teszi a Megyei- vagy akár a Magyar Értéktárba történő felvételre is!   A verseny magas színvonalú, jól szervezett, megfelelő kihívás a sportolás kedvelőinek.

Please publish modules in offcanvas position.