Fejlesztések

Szennyvízhálózat kiépítése:
Az önkormányzat Képviselő Testülete a legfontosabb feladatának tekinti a szennyvíz elvezető hálózat kiépítését, a tisztítómű bővítését, ezért az elmúlt években az engedélyes terveket elkészíttette, melyre az illetékes hatóság az engedélyt megadta. Várjuk a 2007. évi ez irányú pályázati kiírásokat, melynek segítségével kívánjuk a beruházást megvalósítani.

Üdülőövezet kialakítása a virág utcában:
A 2001-es árvizet követően a Magyar Állam az üresen maradt ingatlanokat az Önkormányzat tulajdonába adta. Képviselő Testületi döntés született : az utca csak üdülőövezet céljára hasznosítható. Ennek megfelelően terveztettük és alakíttattunk ki 50 db üdülő jellegű telket, melynek értékesítését 2007. június-júliusában kezdjük. Az előzetes érdeklődés alapján bízunk benne, hogy pár év alatt az ingatlanokat értékesíteni tudjuk. A terület fekvése, turisztikai szempontból ideális: közel van a tiszai strand, horgász-tó, kerékpárút, ATLANTIKA GYÓGYFÜRDŐ, bockereki erdő (vadászat).

Művelődési ház felújítása, bővítése, korszerűsítése:
Az épület 2/3-át kb. 10 évvel ezelőtt átalakítottuk, az általános iskolai és óvodai gyerekek számára tornacsarnokká. Jelenleg egy könyvtár és kisterem áll rendelkezésünkre, így a funkcióját nem tudja betölteni, illetve ezek is felújításra szorulnak. A nyílászárók elavultak, némelyik korhadt. A meglévő 2 db helyiségen kívül szükséges még továbbiak kialakítása a mellékhelyiségekkel együtt.

Háziorvosi rendelő eszközállomány beszerzés, fejlesztés:
A rendelőben nincs számítógép, így az elektronikus rendszer nem tud működni. EKG berendezés elavult. Szükség van egy komolyabb vérnyomásmérőre, a településen szeretnénk megvalósítani a jelzőrendszeres betegellátást, ezért ide terveztük a készülékek beszerzését.

Szabadidő centrum létrehozása:
Erre a célra tervezett terület (kb. 4,5 ha ) egy részét (1,5 ha) lakóövezet céljából szeretné az önkormányzat megvásárolni. A település belterületi szabályozási tervében már így van leszabályozva. A terület a Halvány-tó mellett található, rehabilitációja, vízutánpótlásának a megoldása most van folyamatban, tanösvény kialakításával egy ütemben. Mivel a településen nem található szabadtéri rendezvények céljára szolgáló terület, az önkormányzat Képviselő Testülete határozott az említett beruházás megvalósulásának az érdekében.

Kábel televízió hálózatának kiépítése, szélessávú internet eléréssel:
A beruházás kivitelezése már elkezdődött, a mellék utcákban a védőcsövek lefektetése befejeződött. A fő utcán várhatóan május-június hónapban folytatódik. Reméljük, késő nyáron a bekötések is megvalósulnak.

Please publish modules in offcanvas position.