Magyar Falu Program

Jánd Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében 2021-ben meghirdetett Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése - 2021 című, MFP-OJKJF/2021 kódszámú pályázati kiírásra, melynek keretében 4 956 029.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt címe: Új közterületi játszótér kialakítása Jándon

Projekt rövid összefoglalója: Jánd település önkormányzatának célja a projekt által, hogy a kistelepülésen élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését segítse egy új közterületi játszótér kialakításával,új eszközök és felszerelések beszerzésével, hiszen ezen eszközök elengedhetetlenek a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztése szempontjából. Mindezek eredményeként létrehozott új építésű játszótér, és a fejlesztő eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak. A pályázat segítségével modern, minden biztonsági szempontból megfelelő EU szabvány szerinti eszközök kerültek megvásárlásra. 
A játszótéri eszközök rengeteg célt szolgálnak. Játék közben például javul az egyensúly, finomodik a szem-kéz és a szem-láb koordináció, fokozatosan kialakul az egészséges testkép a gyerekben. A játszótér az a hely, ahol a gyerekek kiélhetik a mozgás iránti vágyukat, szabadon engedhetik a képzeletüket, miközben hasonló korú barátaiktól gyűjthetnek elengedhetetlen tapasztalatokat, ami a szociális érésüket szolgálja. A mai játszótéri eszközök azért is nagyon hasznosak, mert az önbizalmon keresztül, illetve a "szereppróbálgatások" által nagy segítséget tudnak jelenteni a gyerekeknek, hogy a bölcsődei, óvodai helyzeteikben is kiegyensúlyozottak, kompetensek lehessenek. 
A megvalósulási hely Jánd, belterület 395 hrsz. alatti ingatlanon található, itt kerültek az új játékok elhelyezésre. 
A pályázat segítségével beszerzett eszközök: 1 db Borsszem Jankó játszóvár, 1 db Gombóc Artúr homokozó 3x3 m, 1 db Ludas Matyi mérleghinta (2 személyes), 1 db Ludas Matyi mérleghinta (4 személyes), 1 db Rugós Játék (1 személyes), 1 db Rugós Játék (2 személyes), 1 db Polyball, 4 db háttámlás pad.

Please publish modules in offcanvas position.